Политика за поверителност на Vinebox.bg

Защитата на личните данни и опазването на личната и финансовата информация на нашите клиенти ни е особено важно. Затова обработваме Вашата информация изключително въз основа на приложимото законодателство, конкретно Общия регламент 2016/670 (по-известен като GDPR), Закона за защита на лични данни (ЗЗЛД) и Закона за електронната търговия (ЗЕТ). Моля, разгледайте тази декларация, в която Ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни на нашия уебсайт от страна на Vinebox.bg (последващо Ние или Дружеството). С нея също така Ви информираме за сроковете и правните основания да събираме, обработваме, съхраняваме, използваме, унищожаваме и защитаваме личната Ви информация, доколкото с нея Вие не ни давате изричното си съгласие да вършим това.

Какво се случва с данните Ви, след като се свържете се нас?

Когато ни пишете чрез формуляра на нашия уебсайт или ни пращате имейл, ние съхраняваме данните Ви за периода, необходим за обработване на искането Ви, както и за да отговорим на Ваши последващи въпроси. Няма да споделяме тази информация с трети лица без Вашето изрично съгласие!

Съхраняване на Вашите данни

Обръщаме внимание, че с цел облекчаване на процеса по поръчка и покупка, както и последващото изпълнение на договора с Вас, съхраняваме Вашия IP адрес, както и Вашите имена, адрес, имейл адрес и данни за използваното от Вас платежно средство, например номер на кредитната Ви карта.

Предоставените от Вас данни са ни нужни, за да изпълним своите преддоговорни или договорни задължения спрямо Вас. Не предоставяме тези данни на трети лица, с изключение на:

  • обработващия плащането доставчик на платежни услуги (банка, PayPal, ePay),
  • куриерската фирма, с която Ви доставяме покупката,
  • нашия счетоводител

При незавършена поръчка оставяме въведените по нея данни за 30 дни и си запазваме правото да Ви информираме периодично за нейния статус, съответно за Вашите опции вследствие на това. При завършена поръчка и изпълнен от наша страна договор на основание чл. 6, ал. 1, букви (а) и (б) от GDPR съхраняваме всички данни по правоотношението до изтичане на предвидения в чл. 12 от Закона за счетоводството (ЗСч) 10-годишен срок.

Бисквитки

Ако оставите коментар на сайта ни, името Ви, мейл адресът Ви и уебсайтът ще бъдат записани в бисквитки. Бисквитките се запазват за Ваше улеснение, за да не попълвате данни повторно, когато оставяте следващ коментар. Тези бисквитки ще са активни за една година от създаването им.

Когато влезете в профила си, ще запазим няколко бисквитки, за да запазим информацията ви за вход в профила, както и настройките ви. Бисквитките за вход са активни два дни, а бисквитките за настройки - една година. Ако изберете опцията "Запомни ме", вашият вход ще бъде активен за две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките ще бъдат премахнати.

Ако редактирате или публикувате статия, допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра ви. Тази бисквитка не съдържа лични данни и служи за индикатор за идентификационния код на статията, която сте редактирали. Тази бисквитка е активна 1 ден.

Коментари

Когато посетители оставят коментари на уебсайта, ние съхраняваме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на потребителя и браузърът, който използва, за да предотвратим спам.

Анонимен текст, създаден от Вашия мейл адрес (също наричан 'хеш'), може да бъде предоставен на услугата Gravatar, ако я използвате. Правилата за поверителност на Gravatar е налична на следния адрес: https://automattic.com/privacy/. След одобрение на коментара Ви, прфилната Ви снимка е видима в публичното пространство, в контекста на коментара Ви.

Вградено съдържание от други сайтове

Статиите на този сайт може да включват вградено съдържание (например видео, изображения, статии и др). Вграденото съдържание от други сайтове работи точно както, ако посетител е посетил външният сайт директно (този, от който е вградено съдържанието).

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, вграждат допълнителни инструменти за проследяване и мониторинг на активността ви с това вградено съдържание, включвайки и вашите интеракции с вграденото съдържание, ако имате профил и сте влезли в него на външния сайт.

Използване на опцията за отказ („Opt-out“)

Ако по някаква причина желаете да откажете услугите, които предоставяме чрез гореизброените „бисквитки“, трябва да посетите секция „ Управление на лични данни “ на нашия сайт и да следвате посочените там стъпки.

Нюзлетър

Можете да се абонирате за нашия нюзлетър, като попълните формуляра на нашия сайт. За тази цел се нуждаем от Вашия имейл адрес и съгласието Ви да Ви пращаме съответните съобщения.
След като се регистрирате за нашия нюзлетър/мейлинг, ще ви изпратим потвърдително съобщение с линк, с чиято помощ да потвърдите регистрацията.
Можете да се откажете от абонамента си за нашия нюзлетър по всяко време. Моля, изпратете отказа си на следния електронен адрес: [email protected] или използвайте бутона „отпиши ме“. Веднага след това ще заличим данните Ви във връзка с изпращането на нашия нюзлетър.

Вашите права

Имате право на достъп до Вашите данни, които обработваме, както и право на коригиране, изтриване (право „да бъдете забравени“), ограничаване на обработката, преносимост на данни, оттегляне на съгласието и възражение.

Ако смятате, че нашето обработване на Вашите данни нарушава разпоредбите за защита на лични данни или ако смятате, че правата Ви според тези разпоредби са били нарушени по някакъв начин, можете да се обърнете към компетентния административен орган. В България това е  Комисията за защита на лични данни .

За колко време съхраняваме данните Ви

Ако оставите коментар, коментарът и данните за него се съхраняват в неограничен срок. Причината за това е, за да разпознаваме и одобряваме последващи коментари от Вас, вместо да ги държим в изчакващ за одобрение статус.

За потребители, които се регистрират на сайта ни, съхраняваме личните данни, които предоставят, в профила им. Всички потребители могат да разглеждат, редактират и изтриват личната си информация по всяко време (освен да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайта съшо могат да разглеждат и променят тази информация.

Свържете се с нас по един от следните начини:

гр. София, бул. Черни Връх

[email protected]